top of page

Πώς υπολογίζω το βάρος μιας συνταγής χειροποίητου σαπουνιού

Έγινε ενημέρωση: 22 Οκτ 2019

Βρήκατε την τέλεια συνταγή για σαπούνι. Όμως είναι για καλούπι 3 κιλών ενώ εσάς είναι ενός κιλού. Τι κάνετε; Σίγουρα δεν τα βάφετε μαύρα. Διαβάστε για να δείτε πώς προσαρμόζουμε μια συνταγή για σπιτικό σαπούνι στα μέτρα μας.

Όταν πάμε να φτιάξουμε τα δικά μας σαπούνια πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα από τα εξής δύο προβλήματα:

1. Πώς θα προσαρμόσουμε την ποσότητα της συνταγής που βρήκαμε ώστε να χωρά στο δικό μας καλούπι;

ή

2. Πόσο τελικά χωρά το καλούπι μας;

Η λύση στο πρώτο πρόβλημα είναι απλή, τόσο απλή όσο η απλή μέθοδος των τριών. Άν η συνταγή που βρήκαμε φτιάχνει πχ 5 κιλά σαπούνι, αλλά εμάς το καλούπι μας είναι του 1,5 κιλού χρησιμοποιούμε την απλή μέθοδο των τριών για να μειώσουμε τις ποσότητες του κάθε υλικού. Ναι, οκ, βαριέστε τα μαθηματικά αλλά λυπάμαι δεν γίνεται αλλιώς.


Για το δε δεύτερο πρόβλημα μετράμε τις διαστάσεις του καλουπιού μας σε εκατοστά (μήκος, πλάτος και βάθος) και υπολογίζουμε τον όγκο του. Το νούμερο που θα βγάλουμε είναι το βάρος της συνολικής μας συνταγής σε γραμμάρια. Δηλαδή όχι μόνο μαθηματικά αλλά και γεωμετρία! Ωχ, ωχ ωχ! Παιδιά, είναι επιστήμη το σαπούνι, η επιστήμη της χημείας, οπότε και τα μαθηματικά μας χρειάζονται.


Δείτε όμως το σχετικό βίντεο όπου τα εξηγώ όλα αυτά αναλυτικά και νομίζω θα καταλάβετε καλύτερα. Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν τα βίντεό μου πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο youtube για να ενημερώνεστε όταν βγάζω καινούριο βίντεο. Με βρίσκετε και στο facebook, οπότε ένα like από εσάς στην σελίδα μου θα ήταν ευπρόσδεκτο.


230 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page