top of page

Σπιτικό σαπούνι με σχέδιο dancing funnel

Έγινε ενημέρωση: 21 Οκτ 2020

Σήμερα θα μάθουμε μια σπουδαία τεχνική με την οποία κάνουμε το σαπουνάκι μας ψυχρής μεθόδου να ξεχωρίζει. Λέγεται dancing funnel, ή αλλιώς το χωνί που χορεύει Ελληνιστί.


Εντάξει, το καταλαβαίνω...Μπορεί στα Ελληνικά το όνομα της τεχνικής αυτής να μην είναι και τόσο κολακευτικό όμως πιστέψτε με το σχέδιο βγαίνει μούρλια. Η φωτογραφία σας πείθει νομίζω, ε; Γίνεται με όσα χρώματα θέλουμε, αρκεί το σαπούνι μας να μπορεί να μείνει σε ελαφρύ ίχνος για πολλή ώρα. Περισσότερες πληροφορίες για το ίχνος γενικά θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ σε παλαιότερό μου βίντεο. Για να μάθετε όμως για την συγκεκριμένη τεχνική συνεχίστε το διάβασμα εδώ παρακάτω!


Αν σας θυμίζει κάτι είναι γιατί το συγκεκριμένο σαπούνι το βρίσκετε και στην gallery αυτού εδώ του site με τα σαπούνια που έχω κατά καιρούς φτιάξει. Και για του λόγου το αληθές κάντε κλικ εδώ.


Πάμε όμως να δούμε τα τί και πώς. Για την εκτέλεση του συγκεκριμένου σχεδίου θα χρειαστείτε, εκτός των συνηθισμένων υλικών και εργαλείων, αυτά τα πλαστικά δοχεία-μπουκάλια που βάζουμε τις σάλτσες (πχ μαγιονέζες, κέτσαπ, κλπ), με το στενό στόμιο.

Η δε διαδικασία: Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο δοχείο όπου έχουμε ζυγίσει την καυστική σόδα και και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα λάδια στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε αργά ώστε να φτάσουν στους 45 βαθμούς Κελσίου. Τα κρατάμε σε αυτή την θερμοκρασία σταθερά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του διαλύματος της καυστικής σόδας επίσης στους 45 βαθμούς. Εναλλακτικά προετοιμάζουμε την καυστική σόδα από πριν κι όταν έρθει η ώρα την ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί ώστε να φτάσει τους 45 βαθμούς. Όσο περιμένουμε τα λάδια και η σόδα να φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία προετοιμάζουμε τα χρώματα. Διαλύουμε το κάθε χρώμα σε ένα κουτάλι της σούπας νερό. Μόλις λοιπόν λάδια και διάλυμα σόδας έρθουν την ίδια θερμοκρασία ρίχνουμε την σόδα στα λάδια. Ποτέ τα λάδια στην σόδα, ε!


Ανακατεύουμε πρώτα με το ραβδομπλέντερ και μετά με το σύρμα για τ' αυγά. Τόσο ώστε να φτάσουμε σε ελαφρύ ίχνος και κατόπιν χωρίζουμε την σαπουνόμαζα σε δύο ίσα μέρη. Προσθέτουμε το χρώμα σε κάθε μέρος και ανακατεύουμε με το σύρμα για τ' αυγά ώστε να αναμειχθεί καλά το χρώμα μεν αλλά να μην προχωρήσει το ίνχος δε. Βάζουμε την κάθε χρωματιστή σαπουνόμαζα σε μπουκαλάκι σάλτσας και ρίχνουμε τελίτσα-τελίτσα εναλλάξ στο καλούπι μας την σαπουνόμαζα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκτέλεση του σχεδίου δείτε και το σχετικό βίντεο. Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν τα βίντεό μου πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο youtube για να ενημερώνεστε όταν βγάζω καινούριο βίντεο. Με βρίσκετε και στο facebook, οπότε ένα like από εσάς στην σελίδα μου θα ήταν ευπρόσδεκτο και πολύ βοηθητικό!



84 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page