top of page

Trippy Rainbow Soap (column swirl)

Έγινε ενημέρωση: 7 Οκτ 2019

Ένα χειροποίητο σαπούνι με "τριπάτο" σχέδιο! Δυσκολούτσικο αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει. Μπορεί να γίνει με όσα χρώματα θέλετε. Σε αυτήν εδώ την εκδοχή δούλεψα με έξι χρώματα για να κάνω ουράνιο τόξο.

Για τις ανάγκες του σχεδίου αυτού που λέγεται column swirl, χρησιμοποίησα την πιο απλή συνταγή που μπορούσα να φανταστώ ώστε να μην κινδυνεύω από πρόωρα πηξίματα και τέτοια. 70% Ελαιόλαδο, 20% λάδι καρύδας και 10% αμυγδαλέλαιο. Ο μόνος λόγος που υπολόγισα και αμυγδαλέλαιο στην συνταγή ήταν για να διαλύσω μέσα σε αυτό τα χρώματα. Γενικά να το έχετε υπ' όψιν σας κάθε φορά που θέλετε να δοκιμάσετε μια δύσκολη τεχνική, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια απλή συνταγή που έχετε ξαναφτιάξει και ξέρετε ότι δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Για τον ίδιο λόγο δεν έβαλα καθόλου άρωμα.


Έξι χρώματα λοιπόν, σε έξι μέρη η σαπουνόμαζα και μάλιστα ίσα που να έχει φτάσει σε ίχνος. Αυτό φυσικά έχει τον κίνδυνο να εμφανίσει το σαπούνι σας σκόνη σόδας όταν πήξει. Το οποίο κι έγινε στο δικό μου. Ορίστε πώς ήταν όταν ολοκλήρωσα την διαδικασία:


Και να πώς έγινε την επομένη μέρα που είχε πήξει:


Τα χρώματα έγιναν θαμπά για δύο λόγους: πρώτον λόγω της σκόνης σόδας που σας έλεγα και δεύτερον γιατί η συνταγή είχε πολύ ελαιόλαδο το οποίο είναι σκούρο λάδι κι έχει την τάση να "καταπίνει" τα χρώματα. Και οκ, για το δεύτερο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλά έχουμε στο νου μας ότι συμβαίνει ώστε να διαλέγουμε πιο σκούρα χρώματα. Για το πρώτο όμως, αν και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην χρήση του σαπουνιού (δεν θα μας κάψει δηλαδή), είναι εκνευριστικό όταν συμβαίνει. Ευτυχώς όμως για εσάς, στο βιντεάκι που έφτιαξα για αυτή την τεχνική εξηγώ πώς μπορεί κανείς να απαλλαγεί εύκολα από αυτήν την ατέλεια και να κάνει το σαπουνάκι του από αυτό το χάλι:

Να γίνει έτσι:


Δείτε λοιπόν το βίντεο για να μάθετε πώς γίνεται η τεχνική column swirl. Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν τα βίντεό μου πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο youtube για να ενημερώνεστε όταν βγάζω καινούριο βίντεο. Με βρίσκετε και στο facebook, οπότε ένα like από εσάς στην σελίδα μου θα ήταν ευπρόσδεκτο και πολύ βοηθητικό!



43 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page