top of page
  • Εικόνα συγγραφέαLela Kanelli

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Έγινε ενημέρωση: 7 Οκτ 2019

Δείτε αναλυτικά πώς φτιάχνεται ένα σαπούνι ελαιολάδου με την ψυχρή μέθοδο.


Αρχικά φροντίζουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τα ρούχα μας. Πάντα φοράμε παλιά ρούχα και γάντια όταν φτιάχνουμε σαπούνι. Η καυστική σόδα είναι, εχμ... καυστική. Δεν παίζουμε με αυτά, ναι;


Τα υλικά έχουν ως εξής:

350 γρ ελαιόλαδο

105 γρ απεσταγμένο νερό (το νερό που βάζουμε στο σίδερο)

45 γρ NaOH


Τρόπος παρασκευής:

Ρίχνουμε το NaOH στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το καυστικό νάτριο. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μπαιν μαρί ώστε να φτάσει περίπου στους 45 βαθμούς Κελσίου.


Εφόσον το λάδι μας είναι στους 45 βαθμούς και το διάλυμα καυστικού νατρίου στην ίδια θερμοκρασία, τα ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να φτάσει το μείγμα μας σε ίχνος. Καταλαβαίνουμε ότι το μείγμα μας έχει φτάσει σε ίχνος αν πετώντας στάλες σαπουνόμαζας, αυτές μένουν στην επιφάνεια.


Αφού η σαπουνόμαζα φτάσει σε ίχνος τη βάζουμε στο καλούπι, το καλύπτουμε (για να μην πέσουν σκόνες, κλπ) και το αφήνουμε για 24 με 48 ώρες.


Στο 24ωρο ελέγχουμε αν έχει σκληρύνει το σαπούνι και εφόσον είναι σχετικά σκληρό το κόβουμε σε μπάρες και τις φυλάσσουμε σε δροσερό, καλά αεριζόμενο και σκιερό μέρος για 2 μήνες.


Μετά από αυτό είναι έτοιμες οι μπάρες μας για χρήση!


Και για τους οπτικούς τύπους συμβουλευόμαστε το παρακάτω βίντεο από το κανάλι μου στο youtube. Και μην ξεχνάτε, αν σας αρέσουν τα βίντεό μου πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο youtube για να ενημερώνεστε όταν βγάζω καινούριο βίντεο. Με βρίσκετε και στο facebook, οπότε ένα like από εσάς στην σελίδα μου θα ήταν ευπρόσδεκτο και πολύ βοηθητικό!


160 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page